Referat: Forshaga IF - Västanviks AIF 2-2

Startelvan: Oscar H, Sebastian R Goran K, Oskar Spets, Rasmus G, Per L, Damir V, Philip E, Lukas J, Johan B och David E

Avbytare: Oscar Ström, Marco M, Alexander F och Christoffer N

1-1 Johan Bjuremo (60) (Assist Rasmus)
1-2 Johan Bjuremo (77) (Assist Damir)
2-2 (90)

En klar förbättring!

Ikväll gav vi den ”nya” spelsystemet 3-2-3-2 ännu en chans, som jag nämnde sist så var 7-1 förlusten sist inte systemets fel.

Vi fick matchens första målchans, det redan i den 2:a minuten, tror det var Lukas som fick på ett bra avslut som målvakten räddade till hörna. Forshaga tog ledningen i den 5:e minuten efter en snabb omställning, lite turligt så går bollen retfullt förbi 2-3 spelare tills den når målskytten. Detta var inte den matchstarten vi behövde.

I den 10:e minuten gjorde Oskar en bra räddning på ännu en snabb omställning av hemmalaget. I den 16:e minuten avslutade Rasmus ett fint anfall på högerkanten med ett skott utanför. I den 18:e minuten var det vi som vände spelet snabbt genom Lukas och Rasmus, Johan stod för avslutet. Nu var vi inne i en bra period i matchen. Damir startade ett fint anfall med att hitta ut till Rasmus, som i sin tur jobbade sig inåt och slog ett lågt inlägg snett inåt, där Lukas gick på avslut, men målvakten räddade, detta i den 21:a minuten.

Med 24 minuter spelade fick vi en frispark ute till höger, det blev lite flipperspel inne i straffområdet, bollen hamnade hos Philip som fick på ett kalasträff, tyvärr så gjorde målvakten en ”idiot” räddning. Dom kontrar och lobbar bollen över Oscar, men den går i ribban och tillbaka i Oscars händer. Sen går matchen in i ett skede där det blir ställningskrig mellan den 25:e och 43:e minuten. I halvlekens två sista minuter tillåter vi hemmalaget kontra på oss två gånger, och vid bägge tillfällen räddade Oscar! 1-0 i halvtid kändes inte helt rättvist.

Vi gör inga ändringar inför 2:a halvleken. Hemmalaget kom ut bäst i 2:a halvlek, lite på grund av att det började blåsa och dom fick medvind. Men efter 5-10 minuter så började vi ta över matchen. I den 60:e minuten så vinner Rasmus tillbaka bollen högt upp, bollen hamnade hos Johan som kunde kvittera till 1-1. I den 63:e minuten hade David Ek ett bra avslut strax utanför. I den 65:e minuten blev Johan frispelad, men precis när han skulle avsluta så täcktes bollen ut.

Philip fick på en fin skott i den 67:e minuten, bollen smet strax utanför stolpen. Först i den 70:e minuten kallades Oscar i mål till arbete och han stod för ännu en bra ingripande. Runt den 75:e minuten började vi göra några byten Kigge och Alex hoppade in istället för Per L och Philip. Mitt i bytena passade Johan på att göra sitt 2:a mål för kvällen i den 77:e minuten, det var Damir som hittade fram till honom, Johan stod för en mycket behärskad avslut.

Rasmus och Johan gick ut, in kom Oscar Ström och Marco. Oscar Ström var nära en dröm debut när han i första kontakten med bollen höll på att göra mål med ett bra avslut, tyvärr tog deras målvakten hans drömdebut. Kigge fick tyvärr gå av efter en smäll på samma fot som strulat ett tag. Philip kom in igen.

Inför sista 10 minuterna kändes segern rätt säker, då Forshaga inte hade mäktat med att hota oss speciellt mycket i 2:a halvleken. Men i fotboll kan man aldrig ta ut något i förskott och när klockan stod på 89:45 kvitterade hemmalaget till 2-2. Ett mål som liknade deras 1-0 mål, en boll som går förbi 3-4 av våra spelare och hittade en hemmaspelare i den bortre stolpen och kunde skjuta bollen i mål. Surt sa räven!

Killarna gör en mycket bättre
match ikväll och det känns som att vi är på gång! Nu väntar det en ny veckas träning och vi hoppas kunna få till matchen mot IFK Ås som ställdes in för 2 veckor sedan.